Image Alt

Colaboratori

Cântăreț, poet, compozitor, editor. Albumele sale, lansate cu regularitate începând din 1976, au marcat generații de melomani. A susținut peste 5000 mii de concerte.

NICU ALIFANTIS

muzician

Predă istorie la mai multe școli din capitală. A scris o teză doctorală despre Emil Cioran. Pe timpul epidemiei, a fost cooptat în programul Teleșcoala de la TVR.

ANDREI AVRAM

istoric

S-a format la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București. Lucrarea ei de doctorat tratează despre Matsuo Bashō, un scriitor nipon din secolul al XVII-lea.

ALINA BRATOSIN

niponolog

Unul dintre cei mai populari eseiști și romancieri autohtoni. Cărțile sale au teme variate: de la amor la fotbal, de la nesimțire la limba română, de la Caravaggio la Inès de Castro.

RADU PARASCHIVESCU

scriitor

Predă de 20 de ani la Universitatea din București. Scrie, traduce, conferențiază. Socrate în blugi, volumul său recent, popularizează filozofia printre adolescenți.

LAURENȚIU STAICU

filozof

Expert în arte plastice. Deține titlul de doctor în istoria și teoria arhitecturii, acordat de Universitatea Ion Mincu. A avut stagii de cercetare în Italia, Elveția, Germania.

COSMIN UNGUREANU

istoric al artei

A lucrat (inclusiv din funcții de conducere) pentru Evenimentul zilei, Adevărul, Newsweek. Conduce publicația Sun Media. Are trei cărți apărute la editura Humanitas.

RAMONA URSU

jurnalistă

Profesor la Facultatea de Litere a Universității din București. Redactor-șef al revistei Dilema veche între 1998 și 2016. Statul francez și statul italian i-au acordat distincții.

MIRCEA VASILESCU

eseist, traducător