6 oct. 2022

Mozart, Chopin, Enescu

copii geniali în muzică

Despre conferință

În puține domenii ale artei prodigiul coboară până la vârste atât de fragede ca în muzică. Wolfgang Amadeus Mozart a început să compună la cinci ani. Frédéric Chopin avea șapte ani când a scris prima „poloneză“ și 11 când a concertat pentru țarul Alexandru I. George Enescu a fost admis la conservatorul din Viena când avea șapte ani. Susținută de Valentina Sandu-Dediu, conferința de față revizitează cele trei copilării și caută să răspundă la întrebări pe care ni le punem cu toții: cât e adevăr și cât e legendă în poveștile mirabile ajunse la noi? În ce mediu muzical au crescut puștii Mozart, Chopin și Enescu? Cum a fost posibilă erupția lor artistică? Cine le-a observat geniul născând și cine i-a sprijinit în primele lor întreprinderi? Ce opere durabile au lăsat, dincolo de virtuozitatea evidentă, acești juni?

Despre Valentina Sandu-Dediu

De-a lungul anilor, Valentina Sandu-Dediu a găsit timp și înzestrări pentru mai multe cariere. Pianista, școlită la liceul George Enescu din București, poate fi ascultată în ansambluri camerale și recitaluri, preferința sa mergând către stiluri componistice contemporane. Ca expert în istoria și teoria muzicii, se ilustrează atât la catedră (predă la Universitatea Națională de Muzică din București), cât și în scrieri de respirație universitară sau eseistică. Lucrările sale focalizează asupra unor figuri singulare (Ludwig van Beethoven, Robert Schumann, Arnold Schönberg, Alban Berg, George Enescu) ori cartografiază fenomene: manierismul, dodecafonismul, muzica românească. Începând din 2004, Sandu-Dediu este rectorul celei mai reputate instituții autohtone de studii avansate, Colegiul Noua Europă.

Detalii practice

Tipul evenimentului: conferință

Număr de întâlniri: una

Dată: joi, 6 octombrie

Interval orar: 19.00-21.00

Loc: Zoom

Taxă de participare: 100 de lei

Modalitate de plată: cu cardul

Nota bene: conferința are loc exclusiv pe internet și trebuie urmărită în direct. Nu punem la dispoziție înregistrarea. Cu 48 de ore înainte de eveniment, participanții vor primi linkul de Zoom necesar conectării

Numele nostru juridic: Deloti Consulting

06

octombrie

Mozart, Chopin, Enescu

conferință de Valentina Sandu-Dediu