22 mart. 2022

De ce vorbesc despre frumusețe

Despre conferință

Revoluțiile moderne ale artei s-au făcut în numele noului — așadar, nu în numele frumuseții, ba chiar adesea împotriva ei. I s-a negat frumuseții orice funcție, i s-a pus în dubiu orice utilitate, ba chiar s-a clamat (nu doar o dată) că frumusețea pur și simplu nu există. Susținută de Radu Vancu, prezenta conferință originează în convingerea că frumusețea există — și contează. Fie și numai prin faptul că simpla ei prezență intensifică lumea. Și, deopotrivă, literatura — una dintre căile regale prin care frumusețea intră în lume.

Despre Radu Vancu

Scriitorul Radu Vancu s-a făcut remarcat în mai multe genuri literare: poezie (cu opt plachete publicate între 2002 și 2019), proză (cu romanul Transparența), memorialistică (cu două jurnale, Zodia cancerului și Răul, încredințate editurii Humanitas). Conferențiar la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Vancu ocupă și poziția de președinte al organizației PEN România. Pasional până la incandescență în literatură, cultivă un ton măsurat și nuanțat în luările de poziție publice.

Detalii practice

Tipul evenimentului: conferință

Număr de întâlniri: una

Dată: marți, 22 martie

Interval orar: 19.00-21.00

Loc: Zoom

Taxă de participare: 100 de lei

Modalități de plată: aici, cu cardul; sau prin transfer bancar

Nota bene: conferința are loc exclusiv pe internet și trebuie urmărită în direct. Nu punem la dispoziție înregistrarea. Cu 48 de ore înainte de eveniment, participanții vor primi linkul de Zoom necesar conectării

Numele nostru juridic: Deloti Consulting

22

martie

De ce vorbesc despre frumusețe

conferință de Radu Vancu