Despre conferință
Știința modernă a naturii este, în mod limpede, o reușită formidabilă. Optând pentru reguli stabile ale cercetării, pentru un limbaj precis, pentru testarea permanentă a teoriilor, fizicienii, chimiștii și biologii au creat miracole în ultimele secole. Întrebarea de la care pornește conferința de față e simplă: cum s-a raportat reputatul filozof german Martin Heidegger la acest progres? E adevărat că a exprimat rezerve? Că nu a împărtășit entuziasmul general? Profesorul Mihai Maci ne ajută să parcurgem întregul dosar, povestindu-ne în ce lucrări a abordat Heidegger subiectul, cât de familiarizat era cu reușitele fizicii și biologiei din timpul său, ce a avut de spus despre aselenizare, cum se raporta la revoluția științifică din secolul al XVII-lea, în ce fel distingea între „știință“ și „tehnică“, cu ce savanți a avut dialog direct, unde se încadrează critica adusă de el științei în tabloul general al epistemologiei.
Despre Mihai Maci
Înainte să ajungă o voce a dezbaterii publice, Mihai Maci a avut profilul unui intelectual de factură universitară. Și-a făcut studiile de licență, masterat și doctorat la Babeş-Bolyai, interesele sale filozofice mergând de la Simone Weil la Jan Patočka, trecând prin Martin Heidegger. Lucrarea cu care și-a obținut titlul de doctor tratează despre relația dintre fenomenologie și teologie. Este, și în prezent, lector la Universitatea din Oradea. Anatomia unei imposturi, volumul în care și-a adunat influentele eseuri despre învățământul din România, a apărut la editura Trei în 2016.
Detalii practice
Tipul evenimentului: conferință
Număr de întâlniri: una
Dată: joi, 28 iulie
Interval orar: 19.00-21.00
Loc: Zoom
Taxă de participare: 100 de lei
Modalitate de plată: cu cardul
Nota bene: conferința are loc exclusiv pe internet și trebuie urmărită în direct. Nu punem la dispoziție înregistrarea. Cu 48 de ore înainte de eveniment, participanții vor primi linkul de Zoom necesar conectării
Numele nostru juridic: Deloti Consulting