17 dec. 2022

Vizită la Muzeul Național de Artă

cu ghidul Cosmin Ungureanu

Despre tur

În inima Bucureștiului, la Muzeul Național de Artă al României, există capodopere pentru care nu ne facem niciodată timp. Capodopere datorate unor Tintoretto, Guercino, Cranach, Brueghel, Rubens, Rembrandt, El Greco, Monet... Sunt genul de tablouri pentru care, în alte orașe ale lumii, înțelegem să stăm la coadă. Beneficiind de ghidajul unui expert (Cosmin Ungureanu), turul organizat de Societatea Calderon se oprește la cele mai importante 28 de tablouri din Galeria Europeană a muzeului — la care se adaugă un bronz de Rodin. Fiecare piesă e prezentată detaliat, cu informații despre autor, despre ansamblul operei din care face parte, despre locul său în istoria artei. Ideea turului este să treacă în revistă tot ce are mai ales instituția bucureșteană, „crema cremelor“.

Despre Cosmin Ungureanu

Cosmin Ungureanu este istoric de artă, expert în pictură europeană și curator în cadrul Muzeului Național de Artă al României, unde lucrează începând din 2005. Pe lângă zeci de articole publicate, zeci de conferințe susținute și sute de tururi ghidate, a curatoriat cinci expoziții: Ars amandi. Tema iubirii în arta europeană a secolelor XVI-XIX (2014); Anatomia restaurării. Opere de artă din patrimoniul MNAR (2016); Invenit/ sculpsit. Gravura italiană din secolele XV-XVI (2018); Memoria chipului. Portretul în Europa secolelor XVI-XVIII (2018); Piranesi. Arhitecturi și fantasme (2020) — pentru fiecare realizând un substanțial catalog. În prezent, lucrează la alcătuirea catalogului critic și exhaustiv de pictură spaniolă din colecția muzeului, în cadrul unui proiect mai amplu de cercetare a patrimoniului artistic deținut de instituție.

Detalii practice

Tipul evenimentului: tur muzeal

Număr de întâlniri: una

Dată: sâmbătă, 17 decembrie

Interval orar: 11.00-13.00

Loc: București, Calea Victoriei, nr. 49-53

Taxă de participare: 125 de lei

Modalitate de plată: cu cardul

Nota bene: se vizitează exclusiv Galeria Europeană din cadrul muzeului, turul trecând în revistă doar cele mai importante 28 de lucrări. Prețul de 125 de lei include și biletul de intrare

Numele nostru juridic: Deloti Consulting

17

decembrie

Vizită la Muzeul Național de Artă

cu ghidul Cosmin Ungureanu